jueves, 17 de enero de 2013

Escola Tradicional VS Escola Constructivista


Tornam al món blogger després de quasi dos mesos. He de dir que feliç any nou, feliç 2013 petits/es mestres.

Aquesta darrera setmana hem fet una activitat, la qual en general no es nova, però la forma en la que la hem treballat ha sigut

una innovació per a totes.

Parlaré d'un debat, preparat i fet via Twitter, durant diversos dies, per tal del dimarts a classe fer-ho en directe totes juntes.

El debat tractava sobre l'escola tradicional contra l'escola per competències, es a dir la constructivista. Puc dir, que hem fet una activitat realment constructivista.

El debat m'ha ajudat a recapacitar encara més sobre les dues corrents. Ha sigut molt entretengut defendre les dues parts, ja que hem fet el debat en rols.

En un primer lloc, em va tocar defendre l'escola tradicional. El fet de defendre l'escola tradicional ha estat dur, ja que ho trob indefensable, sobretot en algunes qüestions. Posar-te en el rol del altres, t'ajuda a reflexionar i veure les coses des de dos punts de vista. He arribat a trobar en l'escola tradicional, punts que si els modifiques podríem, fins i tot, afegir-los a la constructivista, sense utilitzant un mètode més competent.

A més, el fet de contradir a les companyes arguments que per a tu són correctes ha sigut un gran repte. Aquí os poso un exemple de twitter on na Celia i jo, defensem l'escola tradicional malgrat els nostres pensaments, on discutim amb na Aida.
 
 
En segona part, vaig defendre l'escola constructivista, ara si que tenia gust de participar-hi. Tot lo que havíem donat a classe, tots el arguments donats en el entrades anteriors, sortien alhora per defendre el meu rol.
 
Ara os mostraré un altra foto, on defenso amb na Celia l'escola tradicional, i debatem amb na Núria i na Aida.
 
 
La veritat es que aquest debat ha sigut una gran experiència, i més encara, que a més d'aprendre i reflexionar hem tingut seguidors fora de classe gràcies a twitter.






2 comentarios:

  1. ¡Hola Andrea! Me ha gustado mucho tu entrada pienso como tú que ha sido una gran experiencia y nos a ayudado muchísimo a meternos en el papel. Ha sido todo un placer "discutir" contigo :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias por molestarte en leer mi entrada y en comentarla. La verdad es que la actividad ha sido muy divertida y entretenida, y como he dicho meternos en el papel y defender "nuestro" rol ha sido muy activo! Un beso.

      Eliminar